Samtale med en præst

Selvom Danmark regnes for et af de lykkeligste folk i verden, kan vi alle blive ramt af bump på livets vej, som får os til at miste fodfæstet.

Når vi rammes af tragiske hændelser, kan vi føle os nedtrykte og miste livsglæden. Her kan den nære samtale med en af kirkens præster give dig mulighed for at få sat ord på ting, der er svære i dit liv. Du vil her i et fortroligt rum kunne tale med et medmenneske, der tager sig tid til at lytte til det, du kommer med. Præsten har tavshedspligt.

Samtalerne kan handle om meget forskelligt: hverdagens små problemer, livets store spørgsmål eller hjælp til at bearbejde tab. 

Præsten kan hjælpe med at perspektivere det, som er svært. Præsten kan også tilbyde lystænding ved lysgloben i kirkerummet, bøn og refleksion.

Når du ønsker at tale med en af kirkens præster, kan du skrive en mail til dem og få en aftale.

Du kan også henvende dig i deres træffetid - se under "Kontakt".

Ingen mennesker er ens, og derfor kan du komme med hvad som helst, der trykker dig og gør ondt. Vi vil forsøge at hjælpe dig til at tage hånd om det.

 

Sjælesorg på nettet

"Sjælesorg på nettet", der er et initiativ under folkekirken, gør det nu også muligt at kontakte en præst på sjælesorg.nu for at få sjælesorg, enten gennem chat eller samtale over telefon, iPad eller computer.

Sjælesorg er omsorg for sjælen, og det er en mulighed for at tale med et andet menneske om lige præcis det, du går og tumler med. Præsten er en erfaren samtalepartner, et medmenneske som lytter, trøster og tager dig alvorligt.

Samtalen er fortrolig, og både du og præsten er anonym. 

Du behøver ikke være medlem af folkekirken, kristen eller tro på Gud for at tale med en præst.

Klik her for nærmere info.

Se også Kastrup Kirkes tilbud om sorggrupper ved at klikke her.