Konfirmation

Konfirmander

Foto: Folkekirken.dk

 

Da du blev døbt, sagde dine forældre 'ja' til den kristne tro på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja. Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl om, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller hvor lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til, at Gud er en del af dit liv. Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Konfirmationsdatoer fra 2025

Sognets unge, som går i 8. klasse, kan snart tilmelde sig til konfirmandundervisningen, der begynder i efteråret.

Tilmelding foregår digitalt via dette link

 

OBS: Ved fælles forældremyndighed er det lovpligtigt, at begge forældre er indforstået med, at det unge menneske må konfirmeres.

 

Hvis du alene har forældremyndigheden, skal du blot taste dine kontaktoplysninger ind både i felterne for primær og anden forælder.

 

2025

26. april: Skottegårdsskolen kl. 10

3. maj: Skottegårdsskolen kl. 10 og Steinerskolen kl. 12

 

Nærmere tidspunkt for konfirmation samt konfirmandundervisningen følger fra præsten.

I årene fremover vil konfirmationerne ligge den sidste lørdag i april og den første lørdag i maj.

 

Konfirmationsforberedelse

 

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold eller spejder. Vi mødes en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når du går til præst, lærer du om Gud og Jesus. Vi snakker om livets store spørgsmål og alt det, der virkelig betyder noget. Om kærlighed, om venner, men også om hvad der sker, når man dør og om at være ked af det. Vi læser, ser film, laver en free-style-gudstjeneste og har en til to overnatninger i kirken undervejs i forløbet.

Sådan foregår konfirmationen

Ved konfirmationer i Kastrup Kirke går præster og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads, nemlig på en stol ud for den stolerække, hvor din familie sidder. Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Bibelen. Så holder præsten en kort prædiken, der også er en tale til jer konfirmander. Og I siger trosbekendelsen sammen.

Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor I konfirmander knæler. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og du bekræfter trosbekendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet. Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige Fadervor sammen. Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

 


NB: Menighedsrådet har besluttet, at lokalerne ikke udlejes eller udlånes i forbindelse med kirkelige handlinger, da der ofte er andre arrangementer, og vi gerne vil tilbyde lige vilkår for alle.