Konfirmation

Da du blev døbt, sagde dine forældre ja på dine vegne. Ved konfirmationen er det din egen tur til at sige ja til den kristne tro.
Ved konfirmationen bekræfter Gud det løfte, han gav, da du blev døbt. Nemlig løftet om altid at være der for dig. Også når du nu går fra at være barn til at være ung, for konfirmationen er det kirkelige ritual, der markerer overgangen fra barndom og ungdom.

Mange konfirmander er i tvivl, om de nu tror rigtigt eller nok til at blive konfirmeret. Men man kan ikke sætte tro på formler, så det handler ikke om at tro nok. Tro handler også om tvivl. Og så er det så heldigt, at det ikke kun er dig, der skal sige ja ved konfirmationen. Det er nemlig først og fremmest Gud, der bekræfter at være med dig. Så man kan sige, at du ved konfirmationen ikke siger noget om, hvor meget eller lidt, du tror. Men du siger ja til at blive velsignet og til at Gud er en del af dit liv.
Du skal dog være døbt for at kunne blive konfirmeret, så hvis du ikke allerede er døbt, skal du døbes, før du kan blive konfirmeret.

Konfirmationsforberedelse

Vi mødes til konfirmationsforberedelse onsdage, hele dagen i kirken.

At ”gå til præst” er lidt som at gå til fodbold, spejder eller motorlære. Vi mødes en gang om ugen, hvor du lærer en masse forskellige ting. Når Du går til præst lærer du om Gud og Jesus. Vi snakker om livets store spørgsmål, og alt det der virkelig betyder noget. Om kærlighed. Om venner. Men også om hvad der sker, når man dør. Og om at være ked af det. Vi læser, ser film, laver en free-style-gudstjeneste og har en til to overnatninger i kirken undervejs i forløbet.

Sådan foregår selve konfirmationen

Ved konfirmationer i Kastrup Kirke går præster og konfirmander ind i kirken sammen. Som konfirmand får du din helt egen plads – nemlig på en stol ud for den stolerække, hvor din familie sidder.
Konfirmationen starter som en almindelig gudstjeneste med indgangsbøn, salme og læsning fra Biblen. Så holder præsten en kort prædiken, der også er en tale til jer konfirmander. Og I siger trosbekendelsen sammen.


Selve ritualet foregår oppe ved alteret, hvor I konfirmander knæler. Præsten siger hver enkelt konfirmands navn, og du bekræfter troskendelsen ved at sige ja og blive velsignet. Bagefter siger præsten et bibelvers – dit helt eget konfirmationsord, som du kan tage med videre ud i livet.
Når alle er blevet konfirmeret, slutter I af med at sige fadervor sammen.
Resten af gudstjenesten sidder du nede på din plads, og alle konfirmander forlader kirken i procession sammen med præsten før resten af menigheden.

Konfirmandindskrivning

Det er tid for sognets unge, som skal op i 8. klasse efter ferien, at tilmelde sig til konfirmandundervisningen, som begynder i september.
Mere om undervisningsforløbet kommer senere.
       Forældrene og de unge er velkomne sammen, men også hver for sig,

ved indskrivningen onsdag 21. august kl. 15-17.

Medbring en kopi af dåbsattesten og et lille billed.
Vi glæder os til at møde Dig!
Konfirmationerne i 2020 er fordelt således:


Konfirmationerne i 2020 er fordelt således:

Den 8. maj kl. 10 konfirmeres 8. A

Den 9. maj kl. 10 konfirmeres 8. B

Steinerskolens konfirmander indskrives tors. 22. Aug. Kl. 15 og konfirmeres den 8. maj kl. 12.

Kommende datoer

Har du et barn, der skal konfirmeres, så sæt allerede nu kryds i kalenderen:

2020

8A 8. maj kl. 10

8B 9. maj kl. 10

Steinerskolen i København 8. maj. kl. 12

2021

8D 30. april kl. 10

8E 1. maj kl. 10

Steinerskolen i København 1. maj kl. 12

2022

8A 13. maj kl. 10

8B 13. maj kl. 12

8C 14. maj kl. 10

Steinerskolen i København 14. maj. kl. 12

2023

8A 5. maj kl. 10

8B 5. maj kl. 12 

8C 6. maj kl. 10

Steinerskolen i København 6. maj kl. 12