Klimadebat i Tapas i Det Store Rum

 

Vores Moder Jord - alles ansvar

Livet skal beskyttes, ikke forrådes!

Den varme sommer 2018 har sat tanker i gang og gjort danskere mere klimabeviste, rigtige mange vil gerne gøre noget, ved den globale opvarmning - Men hvad kan vi så gøre? Købe genbrugstøj fremfor nye bukser, Spise muslinger fremfor rejer, tage 2 kødfrie dage, eller investere i en El bil.

Hver eneste danskers udledning af CO2 er gennemsnitligt 17 tons om året, og vi er derved i top 10 i verden. Alle sætter vi et klimaaftryk, og overforbrug viser sig at være én af de største klimasynder.

Oliver Whimster Martinsen og Oskar Dahl Hansen kommer og fortæller torsdag 24. januar kl. 19 om deres projektet RenSti, hvor vi kan købe os klimaaflad på abonnement, og kompensere for vort eget C0 2 -forbrug. RenSti er et projekt for alle, der gerne vil tage ansvar og gøre noget godt for klimaet, men ikke ved hvor de skal starte. Sammen finansierer vi klimavenlige projekter over hele verden.

Samme aften får vi også besøg af Ole Baltazar Andersen. Professor ved DTU Space.
Ole Baltazar har hele sin karriere forsket i Klima, og var med ombord på Galathea 3 i projektet om Jordens tyngde. Ole Baltazar vil fortælle om det der bekymrer og optager klimaforskerne i dag, og derved give os et rettidigt billede af hvordan jordens klimatilstand er.   

Undervejs serveres tapas og rødvin samt plads for drøftelser ved bordene.